Cuppingmassage

Cupping word al jaren in diverse culturen gebruikt. In China wordt het vaak gebruikt in combinatie met acupunctuur. 

In het Midden-Oosten is cupping bekend onder Hijama. En tegenwoordig wordt het ook gebruikt om sinaasappelhuid te verminderen. 

Ook kun je cupping nog verdelen in de wet en dry cupping. In de verdere uitleg beperk ik mij tot de dry cupping, gezien vanuit de Chinese cultuur (wij doen geen blood cupping/hijama).

Bij cupping worden glazen of plastic cups op het lichaam vacuüm gezogen. Cupping kan ingezet worden om te ontspannen of om klachten te verminderen/verhelpen.
De eerste behandeling zal altijd worden begonnen met een korte anamnese om te beslissen welke technieken voor jou het beste geschikt zijn. Er zijn verschillende technieken die we gebruiken. De meest bekende is natuurlijk de techniek waar de cups op vaste plekken op het lichaam gezet worden en ongeveer 10 minuten blijven staan.

Een andere techniek is dat de cups over het lichaam worden bewogen de "sliding cupping". de derde techniek is de flash cupping in plaats van de cup langere tijd te laten staan wordt deze herhaaldelijk voor een korte tijd geplaatst De eerste behandeling zal altijd worden begonnen met een korte anamnese om te beslissen welke technieken voor jou het beste geschikt zijn.

Cupping werkt ontspannend, helpt bij het afvoeren van afvalstoffen en vocht en bij het opheffen van blokkades in het lichaam. Het stimuleert de productie van collageen en elastine en bevordert de elasticiteit en stevigheid van de huid. Tijdens de massage van de maand zullen we de nadruk op de ontspanning leggen maar "kleine" klachten kunnen ook altijd meegenomen worden. En mogelijkheden voor vervolgtrajecten zullen besproken worden.

Doordat de huid vacuüm wordt getrokken kunnen er lokaal rode of paarse plekken zichtbaar zijn. Deze verdwijnen meestal binnen een paar dagen.

cupping massage

Wees lief voor jezelf, klik op DEZE link voor het inplannen van een afspraak.

Reviews van Google

Lid van

NVA Logo transparant

KABlogo

Roxanna Snapper

Roxanna Snapper, masseur Double Balanced
 

Contact

Double Balanced, Roxanna Snapper
Achterbaan 81, 1271 WR Huizen

Tel: 06-81151145 Werkdagen ma, wo en vrij van 09:00/17:00. Via WhatsApp sneller bereikbaar i.v.m. praktijkvoering.

KvK: 84649410

info@doublebalanced.nl
Afsprakenportaal

Toegankelijkheid: Helaas geen lift, maar een trap naar de praktijk op de 1e verdieping!

Search